Ajeto, buurman! Kleine klusjes in het buurthuis in augustus!

Deze karweien/karweitjes staan te doen in het buurthuis voor de zomer van 2023

Hieronder staan 18 klussen van allerlei duur en moeilijkheidsgraad. Fijn als je ons met één van die klusjes wilt helpen. Laat even weten op ajeto@dedrassigedriehoek.nl. als je zo'n klusje wilt oppakken. 

 

*: wie met goed gevolg een schilderijtje kan ophangen kan dit aan.

**: wie regelmatig klusjes doet in en om het huis en die er altijd wel uitkomt.

***: weten waar je aan begint, en kunnen inschatten of dit gaat lukken. Dit vraagt wat meer.

Bij iedere klus staat de moeilijkheidsgraad en de verwachte duur als je kalm aan doet. De meeste dingen kun je in je eentje, maar samen een klus doen is veel leuker. Er staat hoe wij inschatten dat je dit het beste kunt aanpakken (1 mens of twee mensen) en het aantal uren. 

Deskundige aanwezig: bij installatiewerk is er altijd een installatiedeskundige bij om op terug te vallen als kennis tekortschiet.

 

1.  Aanpassen leidingwerk grote zaal, zodanig dat de contactdozen daar komen waar de armaturen zitten die erop moeten worden aangesloten (** 2m *u)

Handigheid met elektra vereist. Er is een deskundige aanwezig. Geen hoogtevrees hebben! KLAAR

 

2.  Lichtinstallatie uitbreiden met 5 kleurpanelen, inclusief programmeren en inbedrijfstellen (* 2m 3u)

Enige handigheid vereist, geen specifieke kennis vereist. Er is een deskundige aanwezig. Klein beetje hoogtevrees kan nog net. 3 uur met 2 man. KLAAR

 

3.  Aansluiting inductieplaat herstellen (voedingskabel ligt er al)  (* 1m 2u)

De aansluiting van de inductiekookplaat is korte tijd provisorisch afgetakt om ook de vaatwasser aan te kunnen sluiten. De oorspronkelijke wandcontactdoos moet weer op z’n oorspronkelijke plaats aangebracht worden. 1-2 uur werk (voor 1 persoon) op een lastig plekje in een moeilijke werkhouding. Enige handigheid vereist. Er is een deskundige aanwezig.

 

4.  Kraan voor buitenslang vervangen (*  1m 1u)

De slang om de planten buiten water te geven moet aangesloten zijn op een beluchte kraan, met keerklep. Dat is nu niet. Spullen zijn aanwezig, kraantje moet worden vervangen. Geen specifieke kennis vereist, wel enige handigheid. 1 uur werk

 

5.  Nieuwe beamer plaatsen (** 2m 3u)

De huidige beamer moet worden gedemonteerd, en een nieuwe moet worden aangebracht, met een beamerbeugel, tegen het plafond. Hier is enige klusvaardigheid nodig om dit met succes voor elkaar te boksen en met trots het resultaat te kunnen bekijken.

De bekabeling moet correct worden aangesloten, 1 kabel moet wellicht worden vernieuwd. Dit is ongeveer 3 uur werk. Buiten de klusvaardigheid moet je een gebruiksaanwijzing kunnen lezen. Het is handig om dit met z’n tweeën te doen. IVM LEKKAGE EVEN WACHTEN TOT DE DAKDEKKER KLAAR IS>

 

6.  Dorpel nooduitgang herstellen/vernieuwen (*** 1m 16u)

Hiervoor moet je echt een handige Harry of Harriëtte zijn. Op de plaats van de rotte dorpel moet een nieuwe dorpel komen van hardhout, kunststof, natuursteen of beton.

Dit gaat wat meer tijd kosten, want het moet eerst worden uitgedokterd, voorbereid, materiaal gekocht, en dan pas uitgevoerd. We zoeken iemand die al die onderdelen van het werk doet. IN BEHANDELING BIJ FRED

 

7.  Nieuwe toiletbrillen aanbrengen (* 1m 3u)

Sedert enige maanden zijn gebruikers van het rolstoeltoilet in het voordeel omdat de toiletzitting is vernieuwd. Deze fijne ervaring gunnen wij de lopenden ook, en daarom worden ook de andere toiletzittingen vervangen. Geen specifieke ervaring vereist.

 

8.  Ventilatiesysteem van toiletten vernieuwen (ventilator, buizen en ventielen vernieuwen) (** 1m 6u)

De huidige toiletventilator maakt een liederlijk kabaal dat de nierstenen spontaan doet vergruizen. Dit bijkomend voordeel weegt niet op tegen het lawaaiig ongerief dat gebruikers van ons sanitair ten deel valt bij de toiletgang, en daarom moet een stille ventilator worden gemonteerd, opdat onze gasten in alle sereniteit en zonder lawaaistress hun schadelijke stoffen kunnen afscheiden. 

Enige handigheid vereist, geen specifieke kennis nodig.

 

9.  Wasmiddeldosering in bedrijf stellen afwasmachine (***, 2m 2u)

Slechte gebruiksaanwijzing, werk voor de handige Harrie of Harriëtte. Alle onderdelen zitten er, het is een kwestie van uitvlooien hoe het precies moet werken, ontluchten, afstellen, en klaar. Echt iets voor Ed en Willem.

 

10.            Lekwaterafvoer close in boiler herstellen (**1m 2u)

De close- in boiler is aansgesloten met een inlaatcombinatie. Als de boiler opwarmt ontstaat er bij at ventiel lekwater (hoewel, er lekt niks, maar at water moet wel worden afgevoerd. En daar zit iets niet goed, want het …ehhh.  ….lekt. Voor wie handig is met aan- en afvoeren van water.

 

11.            TL- verlichting onder bar vervangen voor LED (* a **, 1m 4u)

Enig handigheid met elektra vereist. Ook enige klushandigheid, want het is een lastig hoekje. Er is een deskundige aanwezig.

 

12.            LED- verlichting aanbrengen in bergruimtes onder bar (* 1m 4u)

Enige handigheid met elektra (of meer specifiek: met het aanbrengen van LED- strips) is fijn maar niet absoluut noodzakelijk: die handigheid kun je hier gaan opdoen. 

 

13.            Kabels in kabelbaan vastzetten (* 2m 2u)

Geen specifieke kennis vereist, wel enige handigheid. De kabels liggen er al, het moet alleen een beetje ordelijk worden opgebonden.

 

14.            Schoonmaken koelmachine van ladenkoeling  (** 1m 2-8u)

Geduldwerkje voor een Pietje Precies. Enige handigheid en inzicht nodig. Het warme gedeelte van de ladenkoeling (de condensor) moet worden afgekoeld voor de goede werking van het geheel. Daarom wordt er lucht door een soort radiateur geblazen. Maar na verloop van tijd zitten alle gaatjes dicht en vol stof. Dan kan er geen lucht meer doorheen. Het is een geduldwerkje, maar die gaatjes moeten open. Denk qua gereedschap aan een afwas- of aanrechtborstel, cocktailprikker, dat soort dingen. Eigen inzicht is welkom, als het maar werkt.

2- 8 uur, afhankelijk van goede ideeën en handigheid

 

15.            Vervangen draagplank van koelmachine v koelcel (buiten)  (** 2m 8u)

Zaag- en timmerklusje met ingebouwde handicap: de koelmachine moet op z’n plaats blijven terwijl de houten plank waar -ie op staat moet worden vervangen. Kwestie van goed bekijken, goed voorbereiden en vervolgens met koele hand uitvoeren. Hollandse slimheid en boerenverstand, dat zijn de voornaamste kwalificaties die hiervoor nodig zijn. Voorbereiding 4-8 uur, uitvoering 4 uur.

 

16.            Wassen van de vitrage  (* 1m 2u)

Wie zou dat willen doen? Afhalen, wassen  en weer ophangen? KLAAR

 

17.            Toevoegen van de ontbrekende vitrage * 1m 3u)

Er ontbreekt vitrage. Wie weet hoe je dat opnieuw kunt aanbrengen? KLAAR

 

18.            Afvoeren van overbodige spullen (* 2m 4u)

Dat is een kwestie van een klein busje of bestelauto, of een auto met aanhanger, en een paar keer rijden naar Avalex. Wie heeft dat en wil dat doen? GEDEELTELIJK KLAAR

 


 

 

 

 

 

Terug naar nieuwsoverzicht